28nentor1912_panorameHIMNI KOMBETAR
Rreth flamurit të përbashkuar,
Me një dëshirë, me një qëllim,
Të gjithë Atij duke u betuar,
Të lidhim besën për shpëtim.

Prej lufte veç ai largohet,
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk frikohet,
Po vdes, po vdes si një Dëshmor
Në dorë armët do t’i mbajmë,
Të mbrojmë Atdheun në çdo vend,
Të drejtat tona ne si ndajmë,
Këtu armiqtë s’kanë vend.

Se Zoti vet e tha me gojë,
Që kombe shuhen përmbi dhe,
Po Shqipëria do të rrojë,
Për të, për të luftojmë

Për të gjithë shqiptarët kudo që janë, Gëzuar festën e Pavarësisë. Uroj që një ditë Ballkani të shnërrohet në një hapësirë paqeje dhe prosperiteti, që të gjitha kombet të gëzojnë vendin e tyre dhe që urrejtja t’ja lërë vendin respektit. Himni mban nj çik erë barut po nejse sa herë e këndoj lotët me vijnë në sy.