Dje, gjatë pushimit të drekës shkova të shikoja koleksioni e lodrave për festat. Vendi më i përshatshëm në Paris janë “Les Grands Magasins”, e perkthyer fjalë për fjalë “Dyqanet e Mëdhaja” ku gjen gjithshka, bile edhe nje supermarkato me ushqimet më të mira dhe me guzhinierët e guzhinave të ndryshme dhe më të njohura në Paris. Meqë duhet të ushqehesha dhe kisha mundësinë të zgjidhja, thashe po shkoj të ha ndonjë gjë greke. Na standin grek, më shërbeu një çun që duke më folur më thotë “më fal nuk e di përse por desh ju fola në një gjuhë të huaj”, unë e pyes në çfarë gjuhe, megjithëse dyshoja pak për origjinën e tij, dhe ai më përgjigjet “në greqisht”, I them duhet të jetë per faktin se jemi komshinj. Qeshëm dhe pastaj filluam të ribënim botën dhe ramë dakord të hiqnim kufijtë në Ballkan, ai ishte për ta vendosur kryeqytetin në Selanik (!) dhe unë e fala se admironte Kadarenë si shkrimtar. E gjithë kjo histori për të thënë që, e para jasht Ballkanit gjejmë plot gjëra të përbashkëta me komshinjtë dhe e dyta, po të vini në Paris grekduhet ta provoni vërtet guzhinën e rafinuar të restorantit Grek :

"Mavrommatis"
42, rue Daubenton - 75005 Paris
Metro linja 7: Censier-Daubenton
tel.01.43.31.17.17
Site Internet : www.mavrommatis.fr
Galerie Lafayette Homme në katin e dytë