bol_prenom_goelan

Kur nje shoqja ime shqiptare i vuri një emër francez djalit të saj, nuk dija çfarë t’i thosha dhe si të reagoja. Emri ishte një i vjetër që nuk përdoret më këtej nga anët tona. Meqë flitet për nga anët tona dhe këtu nuk bëhen komente mbi vendimet personale të njerzve nuk thashë gjë. Një deklaratë të ttjeshtë « ua emër fancez » dhe jo më shumë se nuk do bëhemi hipokrita sidoqoftë. Pra nëse interesoheni për emrat më në modë sot në Francë , lista më poshtë.

Pra emrat më të vënë sot në Francë janë :

Për vajzat:
Lea
Manon
Camille [Kamijë]
Chloe [Kloe]
Emma

Për çunat
Thomas [Toma]
Lucas [Lyka]
Theo [Teo]
Hugo [Ygo]
Maxime [Maksim]

Po si vihen emrat këtej nga Franca. Më përpara, ishte kalendari që vendoste emrin e fëmijut. Çdo ditë ka një emër në kalendarin katolik (nëse nuk gaboj). Imagjinoni ngatarrimet ! Sot janë sita interneti me statistika, lista pa fund, tendenca sipas viteteve, muajve, krahinave – që duhen studuar.