20080621_002Lezova tek peshku qe bente shume vape dhe mu kujtua kjo foografia. Pra nje arke e stermadhe me fiq. Fiqte e rregulluar me dashur. Vene ne rradhe dhe çdo rradhe e ndare me nje fije te holle sfungjeri qe frutat te marrin fryme pa u prekur.

ç'lidhje kane keta fiq me vapen dhe sidomos me vapen ne Shqiperi?

Me sakte eshte mungesa e vapes ketu eshte lidhja. Keto fruta kaq te bukura, nuk kane asnje shije. Mbajne pak ere fiku ose eshte kujtesa ime qe me bene nje loje. Bie ne çark çdo vere se i shikoj kaq te bukura, me kujtohen ato ne atdhe dhe blej. Zhgenjehem dhe me merr malli per vapen.

Nuk eshte ngushellim, sidomos kur konstatova qe polucioni ne Tirane e kishte shumfishuar vapen dhe mbytur ajrin veç kush kalon ketej, e kam fjalen qe vjen nga atdhe, na hidhni nje fik mjalt te embel.