Dy artikuj në frëngjisht sot. Artikujt nuk kanë ndonjë lidhje me njëri tjetrin veç faktit që flasin për atdheun dhe që janë në frëngjisht. Për jo frëngjishtfolësit apo kuptuesit e kwsaj gjuhe, kërkoj falje se artikujt nuk po i përkthej. Për të tjerët sipas interesit, mund të lexoni mbi dy tema:

Ambjentin, ruajtjen dhe përmirësimin e tij sidomos në Tiranë. Për ata që banojnë në atdhe nuk besoj se do zbuloni ndonjë gjë por interesi i artikullit qëndron në këndvështrimin e autorit, Mickaël Wilmart, dhe sintezën që i bën ky i fundit pollitikës së bashkisë këtë dhetvjeçarin e fundit.

motoPushimet. Artikulli i dytë na rikthen pak në verën e nxehtë dhe pushimet që duken larg në këtë të ftohtin e këtij fillim viti (me fillim viti të ftohtë e kisha me Francën që po na plevitos, ka më shumë se një javë). Pra artikulli i dytë janë përshtypjet e dy motoristave motoçiklistave apo nuk e di si shkruhet në këtë verë në Shqipëri.