06 septembre 2007

Kontraceptivët apo mungesa e tyre

Kur kam qënë në atdhe, asnjëherë, ju betohem asnjëhere nuk kam parë me sy një objekt që të kishte të bënte sadopak me kontraceptimin. Gjatë komunizmit, mes ndalimit të plotë të aborteve dhe heshtjes së theksuar mbi problemet seksuale, shpëtonte vetëm ndonjë libër i persekutuar që qarkullonte nën dorë dhe ku mund të lexoje, mes dy linjash, një hije të tmerrit të abortit dhe zero për ta parandaluar. Sigurisht që « urtësia popullore » mundësonte alternativa si abortet me mik dhe miku si çifliku nuk i numëronte sa të kishe nevojë,... [Lire la suite]
Posté par tetena à 22:57 - - Commentaires [15] - Permalien [#]

24 juillet 2007

Shqiponja me dy koka

Dje lexova artikullin e selfmaderadio dhe doja të lija një koment të gjatë, të gjatë bile edhe të shoqëruar me një fotografi. Dhe në fakt tema më sillej aq shumë në kokë sa vendosa më në fund të shkruaj këtu. Për më shumë që lexova edhe komentet e notës së përmendur dhe mendoj që selfi donte të thoshtë diçka tjetër. Po filloj të rendis atë që doja të thoja. Tjetri është shqiptare, azgjë për të shtuar. Lindur, rritur, pjekur dhe deri djegur në atdhe. Kam parë rradhat në çdo orë të ditës dhe të natës, mitingjet e para... [Lire la suite]
Posté par tetena à 23:06 - - Commentaires [17] - Permalien [#]
18 juillet 2007

Një blog që rekomandoj.

Zakonisht nuk përzjej këtë blogun tim personal me blogun e blogjeve shqip veç sot po bëj përjashtim. Po ju sjell këtu pothuajse të njëjtën notë: Blogun, Peizazhe të fjalës - ose natyra jo aq të qeta, e zbulova me ndihmen e selfmaderadio-s dhe gjëja e parë që më bëri përshtypje ishin artikuj e gjatë, veç sa fillon lexon njërin, do t’i lexosh të gjitha. Në këtë blog ka plot artikuj, njëri më interesant se tjetri dhe ajo që vlerësoj më shumë është një këndvështrim objektiv dhe të paanshëm mbi tema e trajtuara bile edhe atyre shumë... [Lire la suite]
Posté par tetena à 12:12 - - Commentaires [4] - Permalien [#]
17 juillet 2007

Ndihmë konkrete për atdheun

Atdheu atdheu, të gjithë në gjithshka që shkruajmë i referohemi vetëm atij. Qëllimi, të paktën i imi, është jo vetëm të tregoj lidhjen e fortë që kam me të po gjithashtu të ndihmoj bashkëatdhetarët duke i informuar ose duke diskutuar me ta. Deri këtu gjithshka është e thjeshtë dhe kërkon vetëm kohë. Çështja komplikohet kur duhet kontribuar më konkretisht. Nëse dikush do më kërkonte të lija gjithshka për t’u kthyer, edhe për pak kohë në atdhe, do të mendohesha qjatë sidomos për të gjetur argumenta pse është e pamundur. Nuk mendoj... [Lire la suite]
Posté par tetena à 12:21 - - Commentaires [5] - Permalien [#]
08 juin 2007

Udhëtim në Evropë

Nuk e di nëse jeni në dijeni mbi këtë inisjativën e OJQ-së MJAFT për t’i dhënë mundësinë 50 studentëve më të mirë shqiptar të kalojnë një muaj pushime në Evropë. Inicjativa më duket shumë e mirë dhe është për tu përgëzuar. Të keshë një vizë dhe një biletë treni të vlefshme për të gjithë Europën është një fat i madh dhe një mundësi e pa parë për të zbuluar këtë hapësirë kaq të larmishme. Një muaj mund të duket pak veç mendoj që një udhëtim i organizuar mirë, mund te japë mundësinë e zbulimeve të këndshme. Nga ana tjetër duhet theksuar... [Lire la suite]
Posté par tetena à 12:41 - - Commentaires [13] - Permalien [#]
16 février 2007

Kuzhina e Gjyshes

Blogu me recetat e gjysheve, është gati. Faleminderit autores dhe secili duhet të sjelli kontributin e tij. E them këtë për të motivuar veten se shpresoj të shfrytëzoj këtë blog për plot gjera të mira veç nuk jam shumë gatimtare. Megjithatë me rastin e këtij inagurimi, jap fjalën të fotografoj çdo pjatë me recetë nga atdheu. Kujdes Eni e ka zbuluar tashmë këtë blog, shikoni mirë në n blogjet e saj.
Posté par tetena à 22:22 - - Commentaires [10] - Permalien [#]

05 février 2007

Ekspozitë fotografike në Paris.

Me rastin e 10-vjetorit të saj Shoqata e miqësisë Francë – Shqipëri, organizon në Paris një ekspozitë me fotografë amator ose profesionist shqiptar. Qëllimi i ekspozita është të sjelli një këndveshtrim të ri vizual të Shqipërisë dje dhe sot : pamje nga një rrugë, një pejsazh në qytete apo fshat, portrete njerzish monumentesh ... Fotografitë duhet të jenë një takim i frymëzuar mes artistit dhe jetës ose personazheve. Për t’ju përgjigjur këtij qëllimi, fotografitë duhet të jenë të shoqëruara me një diçiturë dhe disa fjalë të... [Lire la suite]
Posté par tetena à 12:56 - - Commentaires [4] - Permalien [#]
30 janvier 2007

Për një alternativë ndriçimi

Një sitë interesante që zbulova sot (klikoni tek fotografia) : Bëhet flalë për një firmë të re franceze që ka fituar një çmim inovimi në vitin 2005 për produktin që prodhon. Shpikja e kësaj firme është  një bateri që ngarkohet me një panel të vogël diellor. Kjo bateri ushqen një llampë. Përdoruesit e këtij produkti janë vendet e zhvilluara ashtu  si dhe vendet në zhvillim. 90 euro llampë e thjeshtë bashkë me baterinë diellore dhe panelin. Deri 820 euro tetë llampa, bateria dhe paneli diellor 6V dhe 2000mA. Tarifat . ... [Lire la suite]
Posté par tetena à 22:59 - - Commentaires [7] - Permalien [#]
20 janvier 2007

Shoqata e miqësisë Francë - Shqipëri

Klikoni tek ikona për tu njohur me sitën e shoqatës shqiptaro - franceze dhe aktivitetet që ajo organizon (sidomos në Paris !). Sita është një çik e vjetër por ajo egziston. Unë do mundohem t'ju informoj për të gjitha aktivitet që zhvillohen dhe përshtypjet nëse marr pjesë.
Posté par tetena à 10:38 - - Commentaires [6] - Permalien [#]
11 janvier 2007

Festa e Republikës !?

Duke lexuar blogun e Edrus mu kujtua se vërtet është 11 Janari, festa e Republikës. Nëse më kujtohet nga shkolla (u bënë x vjet tashme), republika u krijua nga të gjitha forcat që luftuan dushmanin dhe jo vetëm nga komunistat !? Ndonjëri nga ju di më shumë rreth çështjes? Për t'ju kthyer së kaluarës nostalgjike që nuk e di sa është akoma realitet - fundjeta e pemës së vitit të ri. Duket e trishtueshme ë, për më shumë që duhet pritur akoma një vit.
Posté par tetena à 22:12 - - Commentaires [13] - Permalien [#]