07 février 2007

Muzeu i Arkivave të Parisit.

Marais (mare) është një nga lagjet e vjetra të Parisit. Është një vend afër punës time dhe unë bredh shpesh. Këtu rrugët janë të ngushta dhe ndërtesat e vjetra, veç mund të ndheshësh gjithashtu këtë pallat. Bëhet fjalë për Arkivat e vjetra të Parisit, sot muzeu I arkivave dhe mund të vizitohet (oraret). Pallati (quhet l’Hôtel Soubise –subiz) I ndërtuar rreth viteve 1380, ka marrë pamjen e sotme gjatë viteve 1700. Thashethemet janë që punimet e transformimit, shumë të shtrenjta, janë paguar nga Mbreti I famshëm Luis XIV, si shpërblim I... [Lire la suite]
Posté par tetena à 23:09 - - Commentaires [12] - Permalien [#]

06 février 2007

Ndryshime artistike

Normalisht kam ndëruar pamjen e blogut duke vënë një fotografi në krye. Sot në darkë nuk arrij ta shfaq. Nëse ndonjëri prej jush e shikon, më thoni çfarë mendoni. Kush kalon këtej, mos harroni të aplikoni për ekspozitën.
Posté par tetena à 22:53 - - Commentaires [13] - Permalien [#]
05 février 2007

Ekspozitë fotografike në Paris.

Me rastin e 10-vjetorit të saj Shoqata e miqësisë Francë – Shqipëri, organizon në Paris një ekspozitë me fotografë amator ose profesionist shqiptar. Qëllimi i ekspozita është të sjelli një këndveshtrim të ri vizual të Shqipërisë dje dhe sot : pamje nga një rrugë, një pejsazh në qytete apo fshat, portrete njerzish monumentesh ... Fotografitë duhet të jenë një takim i frymëzuar mes artistit dhe jetës ose personazheve. Për t’ju përgjigjur këtij qëllimi, fotografitë duhet të jenë të shoqëruara me një diçiturë dhe disa fjalë të... [Lire la suite]
Posté par tetena à 12:56 - - Commentaires [4] - Permalien [#]
02 février 2007

Një blog i ri siç kisha premtuar

Ja më në fund një blog i ri ku mendoj të regjistrojmë të gjitha blogjet e shkruajtura nga shqiptarë ose mbi Shqipërinë. Nëse keni sygjerime mbi pamjen e jashtme dhe të brëndshme të blogut më shkruani direkt me meil ose një koment, në këtë blog ose në të riun. Ju uroj të gjithëve një fundjave të këndshme.
Posté par tetena à 18:05 - Commentaires [10] - Permalien [#]
01 février 2007

Shkurt cigares

Duke filluar që sot, është e ndaluar të pihet cigare në Francë në të gjitha ambjentet publike. Restorantet dhe kafetë përjashtohen nga kjo masë vetëm për një vit. 2008 do të jetë viti i dënimit me vdekje të cigares. Çfarë mebndoj unë. Le të jemi llogjik : 1. cigarja është shumë e dëmshme për shëndetin dhe është shkaku i parë i kancerit në mushkëri – (me vdekje cigaren)2. cigare pirësit pasif (quhen ata qe nuk e pinë cigaren vetëm se janë të ekspozuar ndaj tymit për shkak të të tjerëve) – janë të prekur nga kanceri njësoj – (me vdekje... [Lire la suite]
Posté par tetena à 07:05 - - Commentaires [12] - Permalien [#]
31 janvier 2007

Pamje nga qielli

Fotografimi i lëshimi të një rakete nga një stacion kozmik. Fotografia më duket fantastike dhe impresionante.
Posté par tetena à 21:18 - Commentaires [10] - Permalien [#]

30 janvier 2007

Për një alternativë ndriçimi

Një sitë interesante që zbulova sot (klikoni tek fotografia) : Bëhet flalë për një firmë të re franceze që ka fituar një çmim inovimi në vitin 2005 për produktin që prodhon. Shpikja e kësaj firme është  një bateri që ngarkohet me një panel të vogël diellor. Kjo bateri ushqen një llampë. Përdoruesit e këtij produkti janë vendet e zhvilluara ashtu  si dhe vendet në zhvillim. 90 euro llampë e thjeshtë bashkë me baterinë diellore dhe panelin. Deri 820 euro tetë llampa, bateria dhe paneli diellor 6V dhe 2000mA. Tarifat . ... [Lire la suite]
Posté par tetena à 22:59 - - Commentaires [7] - Permalien [#]
29 janvier 2007

Bën ftohtë, zero gradë veç qielli është i mrekullueshëm

Posté par tetena à 23:27 - - Commentaires [7] - Permalien [#]
27 janvier 2007

Xhongler

 
Posté par tetena à 22:44 - - Commentaires [2] - Permalien [#]
26 janvier 2007

Përsëri zgjedhjet

Është e pamundur të mos flasësh një çik për politikë sot në Francë. Atëhere dy gjëra. E para, një blog i përbashkët i shtatë militanëve të shtatë partive të ndryshme. Ideja më duket shumë e mirë. Gjatë leximit konstatova që në fakt në këtë blog përshkruhen nga militantët ngjarjet në lidhje me kandidatin e tyre dhe nuk ka debat. Në fakt do të më pëlqente që njerëz me mendime të ndryshme, rreth të njëjtës teme të jepnin këndvështrimin e tyre. E dyta, një sitë mode që bën politikë !? Shikoni fotografinë, reklama është për një... [Lire la suite]
Posté par tetena à 22:15 - - Commentaires [6] - Permalien [#]