Korsika

Disa nga arsyet e abandonimit të këtij blogu të dashur. Na fakt asnjë, ka më shumë shpjegim për të dhënë në arsyet e ca pushimeve të vërteta dhe të paharrueshme. Po mundohem të bëjnë një listë të shkurtër mbi faktorët e suksesit të pushimeve. Theksoj me modesti, sigurisht, që lista është vetëm imja, sigurisht, dhe kush do mund t’i nënshtrohet të njëjtës detyrë shtëpie, sigurisht – pra cilat janë karakteristikat e një leje të arrirë.

  1. koha është e mirë, pas shi, me diell i shoqëruar me pak erë për freskim. – duket evidente nga atdheu por ju siguroj që këtu kemi veshur pardesyte që në javen e dytë të gushtit.
  2. deti pa dallgë me përjashtimi të 1 ose 2 ditë për të ndërruar pak – prapë jo evidente në Francë ku oqeani është më prezent se deti ynë i dashur mesdhetar dhe ju siguroj që i pari nuk e kupton shprehjen pa dallgë. Ujë pa dallgë këtu ka sinonim « pishinë »
  3. deti nuk është larg, pra merr suzet e diellit (moda e fundit se nuk jemi koti ne), një peshqir, një libër për të shitur tangerllik dhe pasi bën me mundim disa metra, hajde 2 deri 3 minuta me ecjen « sportive » të pushimeve, ulesh i lodhur para detit. – prapë duke krahasuar me bashkatdhetarët e rinj, edhe këta flasim për afër një largësi prej 2 ose 3 minutash vetëm se shtohet mjeti i transportit, makina !
  4. hahet mirë, mundësisht mish i pjekur në zgarë çdo darkë – këtu shijet divergjojnë thellë me atdheun se moda është për të zvogëluar konsumimin e këtij të fundit për të mirën e, e harrova se nuk dua ta di se mos më mbushet mëndja dhe nuk ha më mish.
  5. ngjyra çokollatë uniforme (në pjesët e dukshme kujdes) në fund të javës së dytë që është edhe vula e pushimeve të sukseshme – hajde se këtu jemi një çik njësoj se edhe të jashtmit duan të nxihen nga pak veç me thene të drejtën në bisedat post – pushimesh , nuk mjafton se duhet të tregosh mbi aktivitetet e larmishme sportive dhe kulturore !

Pra se të arsyet e mësipërme kësj rradhe u mblodhën bashkë, nuk e kam mëndjen në të përditshmen bile as nuk arrija të shkruaja tek blogu. Nashti kaluan dy javë, kthimi në realitetin e dhimbshëm eshtë bërë dhe tjetri ka filluar të ëndërroj për pushimet e ardhshme dhe të llafoset nga pak në blogostan.

Pra a jemi dakort me pushimet ideale apo keni të tjera ju ? Kush do të hidhet në ujë i pari se kam përshtypjen që deti është shumë i qetë këtej.

p.s. harrova më të rëndësishmen, për mua pushimet = vajtje në det. Këtej është më larmishëm veç unë jam gocë tradicionaliste.

p.s. fotografia eshte e jemja.