Canalblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Parisi nje dashuri pa fund
Publicité
Newsletter
Archives
Parisi nje dashuri pa fund
29 août 2008

Nje adrese turistike

Nje adrese turistike
Kam kaq kohe qe nuk kam folur per nje restorant ne Paris megjithese nuk eshte se keta te fundit mungojne. Mendoj qe eshte e veshtire te rekomandosh nje restorant se kur vjen puna tek e ngrena, secili ka shijet apo preferencat e veta. Veç nje adrese e...
Publicité
Publicité
25 avril 2008

Nje restorant ne Paris per miq e vendas

Nje restorant ne Paris per miq e vendas
Ka akuza qe jam bere shume serioze, flas vetem per tema kulturore e te tjera thashetheme si keto. Mund te pergjigjesha qe jam apo jo ne vendin e kultures (ose qe ka namin !) por argumenti mund te provokoje kundra argumenta ndaj po mundohem te flase per...
22 janvier 2008

Pho Banh Cuon 14

Pho Banh Cuon 14
Nuk duket shumë nga titulli por do flas për një restorant aziatik në Paris. Një adresë të mirë dhe të lirë ku hahet një supë me të brëndshme, e bollshme dhe pa shumë shpenzime. Dhe sidomos një vend ku e ndjen veten në një hapësirë aziatike dhe kjo nga...
23 novembre 2007

Një restorant aziatik në Paris

Një restorant aziatik në Paris
Duke bredhur pak në blogun tim, ç'ti bësh edhe më ndodh të vetëadmirohem, konstatova që kam kohë pa folur për një restorant në Paris. Kësaj rradhe do të flas për një restorant aziatik. Azia është një kontinent në fakt dhe si i tillë restorantet dhe kuzhinat...
27 juin 2007

Shoping dhe kuzhinë

Shoping dhe kuzhinë
Sanduiçi në France është një gjysëm bagete, ajo buka karakteristike e gjatë në sqetullën e personazhit francez me beretën në koke që shfaqet në një kënd të një filmi amerikan që trajton temën e luftës së Dytë Botërore në Francë, e lyer me gjalp ose majoneze...
Publicité
Publicité
8 mai 2007

Ku mund te hamë në shqip në Paris

Ku mund te hamë në shqip në Paris
Parisi është një qytet i madh, me restorantet nga gjithë bota. Sigurisht që nuk i kam provuar të gjitha, e kisha fjalën për guzhinat e ndryshme jo për restorantet, çfarë ideje, por nuk kam gjetur nje restorant me kuzhinë shqiptare. I vetmi vënd ku mund...
25 mars 2007

Të djelën është Brunch

Të djelën është Brunch
Nuk ka shumë kohë që moda e mëngjesit të vërtetë ka ardhur në Paris. Flas për atë që anglofonët e quajnë Brunch [branç] dhe që është një mëngjes – drekë që zëvendëson të dyja këto vakte. Në Francë ky lloj vakti hahet vetëm të djelën dhe sot pothujse të...
15 février 2007

Supë japoneze origjinale

Supë japoneze origjinale
Të gjithë, këto kohët e fundit flasin për kuzhinën japoneze. Dikush e përmendi këtu dhe një tjetër këtu. Një nga restorantet që këshilloj unë, para një kinemaje, ose mbas, ose në drekë kur nuk ke kohë ose për një turist të lodhur dhe jo me shumë të holla...
18 octobre 2006

Një sanduiç

Një sanduiç
Për të ngrënë një sanduiç të mirë në Paris është po aq e vështirë, në mos më shumë, se sa të gjesh një restorant të mirë. Dyqanet « Paul » propozojnë sanduiçe të mira dhe relativisht jo shumë të shtrenjta. Formula e tyre « 1sanduiç + 1 ëmbëlsirë + 1 pije...
6 octobre 2006

Restorant mishi në Paris

Restorant mishi në Paris
Një nga activitete e preferuara të parizianëve është vajta në restorant. Kërkesat për restorantet jane cilësia, çmimi, varieteti (guzhina nga bota). Duke konsideruar vetëm kërkesat e francezëve, ka plot restorante për tu prëvuar, po te shtohen këtu edhe...
Publicité
Publicité
Publicité